2022. május 16., hétfő

5. leggyakoribb kérdés és válaszok rá

 Csatlakoztam már egy hete Bódis Eszter tartalomtervező kihívásához, így igen megszaporodtak a storyk az instagram és facebook oldalamon.

A mai napon azt a feladatot kaptuk, hogy osszuk meg veletek a leggyakoribb kérdéseket, amiket kapunk, illetve azokra a válaszokat is.

(Korábban ugyan már volt egy kis összefoglalóm ezzel kapcsolatban itt a blogon, de hajrá, nem lehet elégszer ismételni, most újra összeszedem a fő kérdéseket.)

Íme:


I. leggyakoribb: Mennyibe kerül a menyasszonyi ruha készíttetés (nálad)?

Ez az a téma, amit korábban igencsak körüljártam, boncolgattam, ennek ellenére is gyakran kapom ugyanezt a kérdést.

Tehát, amikor bemész egy fast fashion üzletbe, esetleg egy menyasszonyi ruha szalonba, látsz legalább százféle ruhát (sokkal többet), és a legtöbb ruha teljesen eltérő áron van. Vannak igen nagy árkülönbségek is.

Természetesen egy ruha árát a fazonja/szabása, anyagának minősége, mennyisége határozza meg. szükség van még a méretedre (magassággal lehetőleg), illetve az időpontra. (Utóbbit mint látjátok azért is fontos, mert hiába kérsz 2023-as esküvődre árajánlatot, hiszen most is 5 hónap alatt történt egy 50%-os áremelkedés gyakorlatilag minden téren.

Amennyiben csipkét szeretnél a ruhádba, vagy elküldesz egy fűzős és egy bodys ruhát is, pontosítást fogok kérni. Tehát pontos árajánlathoz , minél pontosabb meghatározásra van szükség.


II: Van ebből készleten fehér/más szín?

Sajnos nincs egy többszáz négyzetméteres raktáram, emiatt is állok le néha teljesen a gyártással. Viszont, a készíttetés nem való mindenkinek!

Aki próbál egy rózsaszín tüllcsúcsos ruhát, de nem tudja elképzelni ugyanaz a fazon milyen lesz fehérben, rá tervezve akár kicsit, annak nem való. Főleg a férfiaknak rosszabb a képzelőereje ezen a fronton, de van a nők között is ez a típus, és ők egytől egyig csalódhatnak egy ruha készíttetésének a végén. (Nem leszel benne modell, soványabb is max pár kilóval, cserébe hercegnő, az lehetsz a ruháimban!<3)


III. Mennyibe kerülne (pontosan) ezt a ruhát megvarrni?

Nem másolunk és nem vagyok varrónő. Tehát ha csak egy képet küldesz sincs probléma, de az "ehhez hasonló az elképzelésed"-a helyes kifejezés-lemásolni etikátlan lenne valamit és a varrásba én is mindig besegítek, de elkészítjük és rád tervezünk veled közösen egy ruhát hasonló stílusban. (Veled közösen, hidd el izgalmas dolog tud lenni, minden részletét közösen kitalálni.)


IV. Mennyi idővel előtte jelentkezzek?

Mindig azt mondom 2 hónappal átadás előtt. (Lehetőség szerint ez ne az esküvő előtti utolsó 2 hónap legyen, mert a Xanax vényköteles és allergiás is vagyok rá..:D) Menj el, próbálj fel párat-olyat is ami nem tetszik, vagy azt hiszed nem tetszik, akár nálam is-ami van (ha van) és csak utána, és ha úgy érzed, te magadra szeretnéd terveztetni és nem egy mindenhol elálló, sótlan valamit akarsz, akkor kérj hozzám időpontot bátran.

(Nem, ne várd a fogyást, 2-3 kg a legtöbb ruhában nem látszik....egyetlen ember adott le annyit a készülődés alatt, hogy látványos legyen, egy évet halasztott, ennyi ideje volt rá!)


V. Ki tudod hozni olcsóbban ezt a típusú ruhát?

Sajnos nem. Nincsenek kicsi rabszolgáim a pincében, nem kelhetek versenyre egy szalagavatós ruhákat bérbeadó évente 50X kiadott ruhákkal dolgozó körúti szalonnal. Amennyiben viszont reálisan látod a ruhák/anyagok árait, vagy egy neves tervezőhöz/nagy márkához mérten közelíted meg az árakat, annál általában jóval alacsonyabb áron dolgozunk.


Ha van további kérdésed, a facebook oldalamon vagy a hecendorfertimea@gmail.com email címen bátran tedd fel, ha tudok megpróbálok rá válaszolni.

Szép napot mindenkinek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése