2014. május 27., kedd

2013 Hecendorfer - Budapest Fashion Week


A tavalyi Budapest Fashion Week-ről nem sok posztot láthattatok tőlem, nem igazán voltam elégedett a munkámmal.
Sajnos mindig adott fényre és színpadra dolgozom ki, hogy mi legyen a bemutató tematikája, ezzel idén kicsit melléfogtam.
Kicsit erősebb fénnyel és nagyobb térrel átjönne a hangulata annak, amit a helyszínen (Gundel) láthatott a közönség, így a képeken kicsit visszafogottabbnak..."szétesőbbnek"?! érzem az egészet.


**************

A kiindulópont az volt, hogy egy kicsit középkori körítésben tálalva mutassak be egy egyszerűbb, visszafogottabb-nagyrészt fekete-fehér, inkább csak mintájában díszes kollekciót.
 
A csapatom kíváló volt idén is, Krasznár Zsolt kreálta a  hajakat és Hidasi Balázs - (Modellfénykép Fénykép ) airbrush techikával készítette a sminkeket.
A csapat munkáját Hecendorfer Anita és Pintér Vivien segítette, hogy a végén minden a helyén legyen.


A hajak a gótikára jellemző, csúcsos süvegekre "hajaztak" :-P
a sminket (ami a középkor beteges sápatagságára szerettem volna, ha utal) úgy döntöttem, túlozzuk el, legyen nagyon karikás a szem, nagyon beteges fehér a bőr, élettelen kékes lilás ajkak, akár egy "vízihulla".

Mivel a csapat már elég jól összeszokott, igazi "gesamtkunstwerk" lett a vége; némi gézzel, piros festékkel, tüllökkel és láncokkal felturbóztuk még a hatást.A zene kiválasztására is igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni, hiszen egy színpadi show-t szeretnék mutatni, egy komplett élményt, ami után a közönség elgondolkodik (ruhán túl), hogy miért?Hiszen egy haute couture típusú, hordhatatlan látványruha, ami utcai viseletre alkalmatlan okkal születik-nem szívok, nem iszok, nem dohányzom és sosem próbáltam drogokat...:-D 
Idén első bevonuló számként a
Therion: Enter transcendental sleep-et választottuk
hiszen egy láncravert zombit vezetett be az első modell


majd
Marilyn Manson: Sweet Dreams

és
Rob Zombie: Dragulaszámaira felváltva vonultak a modellek.A fotókat köszönjük Zsibinek! =)
További képek: Hecendorfer 2014 Budapest Fashion Week


....jöjjön még a kedvenc cikkem az eseményről (ha a többiekről szóló részt is szeretnéd elolvasni, katt a linkre!)
"Hecendorfer Tímea Személyes kedvenceim voltak a perverz sminkben tálalt modellek, akik lánccal vezették a harisnyába burkolt zombikat. A koncepción túl Timi exkluzív álmokat valósít meg, amikben a nők valóban nagybetűs Nőnek érezhetik magukat. Ruháit elnézve a tündérmesék és futurisztikus gondolatok egyvelege fogalmazódik meg bennem, amik merészséget és azt a bizonyos dögöt hordozzák magukban, amit mindannyian ki szeretnénk hozni magunkból a szürke háziasszonyt túlgondolván. http://hecendorfer.com/"
Antropos


Balázs összefoglalója az eseményről! =)
egyeb media:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése