2012. augusztus 8., szerda

Termékeny napjaink voltak!
Nyáron nem sok divatbemutató van, ez a szépségversenyek időszaka. Idén sajnos a Szigetre sem megyek (ez nem tudom, hogy függ össze, de =(...ma van az első napja! KI kell ííííírjam magambóóóóól!-ez van)

Tehát sorra vettünk és veszünk pár témát, amit már régóta szeretnék megvalósítani.

Az egyik ilyen egy Shakespeare hős, Ophelia. (Kiindulópontunk a Millais : Halott Ophelia című képe volt, ez az én nagy kedvencem!)

Szereztem egy olyan fotóst, akinek a stílusa illik az ilyen festői királylányos stílusú témához, így megkértem Márton Andrea fotográfust.
Czagány Ildikóval a fotózás előtt pár nappal volt egy másik kreatív fotózásunk, és kiderült szívesen dolgozna Andival, illetve egy romantikus témájú versenyéhez lehet menne a tervünk, nekünk pedig egy ilyen látványos nagyon nőies sminkre lenne szükségünk, amelyek az ő stílusát jellemzik.

Pintér Vivien pedig mintha az egyik Waterhouse festményről mászott volna le (gyengébbek kedvéért ő csomó Opheliás képet festett).

A sztori kb. az (a számunkra lényegtelen sallangtól mentesítve!!), hogy Hamlet és Ophelia szerelmesek (elvileg egymásba), a lány apja a királyfi udvarában dolgozik, akinek az apját valaki megölte, és ő ezt meg is akarja bosszulni, de véletlenül az apóst öli meg.
Erre a csaj megzakkan---VIRÁGOKAT GYŰJT A MEZŐN, ÉS SZÉTOSZTJA AZ UDVARBAN ÉLŐKNEK, hogy apja temetésére ezt vigyék, ÉNEKELGET, ANDALOG, STB.--MAJD MIKOR A PATAK FÖLÉ HAJOL, BELEPOTTYAN ÉS NEM FOGVA FEL A VESZÉLYT, ÉNEKEL TOVÁBB MÍG A RUHÁJA A VÍZEN TARTJA, MAJD SZÉP LASSAN ELSÜLLYED ÉS MEGHAL.-

A preraffaeliták romantikus alakokat,hősöket kerestek maguknak a Raffaello előtti korból. Mélyebb élmények kifejezése, eszményítése a cél.-->Opheliát többen is megfestették.
Egyik ilyen Waterhouse, és pl. Millais is.

A régi tervem (kb. 2éves)hogy csináljunk egy ilyen Halott Opheliás képet, amilyet Millais festett.

Ő azt a pillanatot örökítette meg, amikor a lány a vízbe esett, és még nem merült el teljesen a patakban.


Waterhouse-nak elég sok képén szerepel Ophelia, különböző "pózokban", helyszíneken:
Na és akkor elöljáróban pár elkészült fotót is tennék ki!
Az igazi legjobbak szerintem még hátra vannak.model:Vivien Pintér
MUA:Ildikó Czagány
Gloves: Nojsa Design
photographer: Andrea Márton
assistant :Tibor Németh
dress designer&stylist : Timea Hecendorfer

Várjuk a többi képet, mert van még pár nagyon ütős Opheliánk!
Hamarosan folytatjuk.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése