2011. október 25., kedd

imagination






America pályázatra bevillant egy ötlet!és a mi szuper kis csapatunk megvalósitotta!
=)

model:Sylvi Nador
MUA:Jacinta
hair:Zoltán Krisztián Sánta
photographer:Zoé Nikolett Nagy dre
ss&designer:TimeaHecendorfer


a pályázati anyagunk filozófiai tartalma(by Jácinta)
''








A szabadság szobor megvilágosítja a világot, - ismertebb nevén a szabadság szobor –


mai üzenete



Mit mondana nekünk ma a szabadságról ez a jelkép? Újrafogalmaztuk.


A szabadság az egyén lehetőségeit jelképezi a társadalomban, amitől igazán ember az ember. Pályázatunkban az első képen a méltóságteljes szobor alulnézetben látható. Úgy, ahogy mi turisták, átlagos szemlélődők megfigyelhetjük.


Választott modellünk Szilvi egy félvér lány, aki személyével a hátrányos megkülönböztetést eltiporja és az emberek közötti különbségeket áthidalja. Lábai előtt térképek fekszenek, ami az üzenet globális jellegét hivatott szimbolizálni. Arca szürreális, emberi, de mégis szoborszerű. Alakja és keze tartása jelzi nagyságát, az embertől való távolságát, de másik keze közben befogadást jelez.


A koncepció lényege a második képen nyilvánul meg. A szobor leereszkedik az emberi szintre és üzenetet közvetít. Annak a világnak szól, amelyben az ember nincs tekintettel embertársai személyes szabadságára, hiszen a magazinok mások magánéletével vannak tele. A kíváncsiskodóknak azt üzeni, hogy elég volt!


Elege lett a sok nézelődő üres tekintetből. Ne bámuld tovább szájtátva, mert közben elfelejtesz saját életeddel foglalkozni!''




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése